Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

OM OSS

diabetesportalen.se

diabetesportalen.se har som syfte att öka kunskapen om diabetes och vad som händer inom diabetesforskningen. 

diabetesportalen.se vänder sig till alla som är intresserade av diabetesforskning - till patienter och anhöriga och till dem som i sitt arbete kommer i kontakt med diabetes.

På diabetesportalen.se finns nyheter om diabetes från hela världen presenterade på ett populärvetenskapligt sätt. Dessutom har portalen fördjupningsartiklar, forskarporträtt, sammanfattningar av doktorsavhandlingar och filmade föredrag. 
 

 

Loggor för LUDC och Exodiab

LUDC och EXODIAB

diabetesportalen.se ägs av Lunds universitets diabetescentrum (LUDC) och finansieras bland annat av det strategiska forskningsområdet EXODIAB (Excellence Of Diabetes Research in Sweden) som på regeringens uppdrag ska verka för en nationell resurs för diabetesforskning i världsklass.

LUDC:s hemsida
EXODIAB:s hemsida

Det vetenskapliga arbetet spänner över breda områden, allt från att öka förståelsen för diabetessjukdomarnas bakgrund och orsak till att utveckla nya bättre behandlingar. Det långsiktiga målet är att förebygga eller bota diabetes.

Den utvecklingen speglar diabetesportalen.se.

 

Kontakta redaktionen

e-post:

redaktionen [at] diabetesportalen [dot] se

Telefon:

040 - 39 12 39


Besöksadress:

Clinical Research Centre
Jan Waldenströms gata 35
205 02 Malmö

Följ oss

Du vet väl att du även kan följa oss på Facebook!

Facebook:

https://www.facebook.com/Diabetesportalen.se