Vem vill vara tillsammans med en sjukling

Dagarna och nätterna förstördes av trötthet, törstighet och mycket spring på toaletten. Detta var för prick tio år sedan. Jag sköt på läkarbesöket eftersom egna slutsatser tyda på en kronisk sjukdom. En sjukdom var inte de första man ville drabbas av som 18-åring.

Som idrottskille så tror jag att det bara finns en väg att gå. Vägen som innebär att ingenting är omöjligt och att man ska klara sjukdomen på bästa sätt.
Under de första åren satsade jag allt på att studera hur sjukdomen och vissa av mina sysselsättningar passar ihop. Kolhydrater räknades för allt jag stoppade i munnen och motion blev som en del i behandlingen.

"En livsstil"
Jag anser egentligen inte att det är en sjukdom, trots att jag är medveten om riskerna, utan jag ser det som en livsstil. Livstilen är som alla andra livstilar jobbig ibland, positiv ibland men på något sätt så går man stärkt av erfarenheten.
Mitt långtidssocker ligger mellan 5 - 5,5 och det beror inte på att jag har en lätt sjukdom utan för att jag tror på min förmåga att klara av motgångar i livet.

Singel resten av livet
Jag trodde att jag skulle förbli singel resten av livet för att ingen vill vara tillsammans med en "sjukling". Nu väntar jag och min flickvän sen fem år vårat första barn. En grabb! Nu har jag ytterligare en värdefull sak här i livet att kämpa för!

Tro på er själva och var inte rädda för att ta hjälp när saker känns tunga och svåra!

Mvh Andreas

Sidansvarig:
Min historia

Berättelsena är skrivna av personer som delar med sig av sina egna upplevelser och erfarenheter av hur det är att leva med diabetes. Redaktionen tar varken ställning för eller emot innehållet.

Skriv till oss!

Vill du också berätta din historia? Om du vill får du vara anonym och underteckna med signatur men vi på redaktionen vill veta vem du är.
Redaktionen förbehåller sig rätten att inte publicera inskickade berättelser.

Skicka din berättelse till redaktionen [at] diabetesportalen [dot] se