Ännu tuffare när barnen har diabetes

Jag har en dotter som snart blir fyra år och en son som är ett och ett halvt år och de har båda diabetes. Min dotter fick diabetes när hon var två och ett halvt år och min pojke för cirka två månader sedan.

Vi tyckte det räckte med ett barn som fick diabetes, det var jobb nog men när man märker att min son börjar få samma symtom då blir man rädd.
Men det är nog mitt fel för jag har också diabetes. Man tror inte att det ska vara så ärftligt men nu har jag bevis nog. Jag fick det när jag var lika liten som min dotter.
Jag har fått höra att det inte är något som är bevisat att det är ärftligt så först vågade man inte skaffa barn men sen tar man steget och vad händer, jo, man får två fina barn som får diabetes och man kan inte bota det.Tur är ju att det finns bra hjälpmedel. Det är tufft att vara förälder men det är tuffare när man har sjuka barn.

Ledsen mamma

Min historia

Berättelsena är skrivna av personer som delar med sig av sina egna upplevelser och erfarenheter av hur det är att leva med diabetes. Redaktionen tar varken ställning för eller emot innehållet.

Skriv till oss!

Vill du också berätta din historia? Om du vill får du vara anonym och underteckna med signatur men vi på redaktionen vill veta vem du är.
Redaktionen förbehåller sig rätten att inte publicera inskickade berättelser.

Skicka din berättelse till redaktionen [at] diabetesportalen [dot] se