Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SGLT2-hämmare minskar sjuklighet och dödlighet hos patienter med diabetes och nyligen förvärrad hjärtsvikt

Pressmeddelande 201117: Studien är en randomiserad klinisk prövning som visar att sotagliflozin, ett läkemedel av typen SGLT2-hämmare, minskar sjuklighet och dödlighet hos patienter med typ 2-diabetes och nyligen förvärrad hjärtsvikt. Det unika med studien är enligt forskarna att behandlingen inleds redan på sjukhus och att den är effektiv för patienter med hjärtsvikt med både sänkt och bevarad pumpförmåga. Båda dessa grupper: patienter på sjukhus och patienter med bevarad pumpförmåga är grupper där det tidigare inte fanns någon bevisat effektiv behandling. Läkemedelsbehandlingen resulterade i signifikant lägre antal dödsfall på grund av hjärt-kärlhändelser samt färre sjukhusinläggningar och brådskande sjukhusbesök för hjärtsvikt jämfört med placebo. 

Länk till publikationen: "Sotagliflozin in Patients with Diabetes and Recent Worsening Heart Failure"

 

För mer information, kontakta:
Lars Lund, professor, överläkare
Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
Mobil: 070-441 56 87
E-post:
lars [dot] lund [at] ki [dot] se (lars[dot]lund[at]ki[dot]se)

Profilsida: https://medarbetare.ki.se/people/lalund