Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så funkar ditt blodsocker

Vårt blodsocker påverkas av vad vi äter, om vi är stressade och hur vi rör oss. Vi mår inte bra när det är för lågt och vi kan bli sjuka om det är för högt under en längre tid.
Vad är det som händer i kroppen, och vad ska vi tänka på nu när vi närmar oss sommarsemestern med alla dess lockelser och läckerheter?

Länk till podden medClaes Wollheim om vad som styr vårt blodsocker

I podden får vi träffa professor Claes Wollheim som är expert på vad som styr vårt blodsocker. Han var pionjär inom sitt forskningsområde och har i över fyrtio år forskat om hormonerna insulin och glukagon som tillsammans reglerar blodsockret i våra kroppar. 

LYSSNA HÄR

 

Fotnot: Podden är tidigare publicerad på sajten Vetenskap & hälsa där du även kan lyssna på poddar om annan intressant medicinsk forskning.